Ingrediënten:

  • 2 pastinaken
  • 250 g spruitjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook of gesnipperde lente-uitje

Bereiding:

Schil de pastinaken met een dunschiller. Snijd de pastinaken in de lengte doormidden en vervolgens in dikke plakken. Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes eraf te halen.

Breng licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pastinaken en de spruitjes gedurende een paar minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af onder de koude kraan.

Verdeel de boter over 2 braadpannen, laat smelten en bak hierin de spruitjes en de pastinaken een paar minuten op een vrij hoog vuur. Voeg eventueel een beetje boter of margarine toe als de groenten te droog zijn.

Draai de groenten om en laat nog even bakken zodat ze aan alle kanten een mooi korstje krijgen. Kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout.

Roer de groenten door elkaar en garneer met een beetje bieslook of lente-ui.

Probeer deze recepten ook: