Ingrediënten:

  • 100 gram sla naar keuze
  • 1 zoete aardappel (ong. 250 gram)
  • ½ komkommer
  • 1 (rode) paprika
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas (ong. 70 gram)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels (rijst-)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Peper en zout naar eigen smaak
  • Eventueel een scheutje balsamicoazijn als dressing

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes
3. Meng de (rijst-)olie met de paprikapoeder en kaneel in een schaaltje
4. Voeg de blokjes zoete aardappel aan dit mengsel toe en roer goed door elkaar
5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de gekruide blokjes zoete aardappel over de bakplaat
6. Strooi nog wat peper en zout over de zoete aardappel blokjes heen
7. Plaats de zoete aardappel blokjes voor 20 minuten in de oven op 200 graden
8. Was ondertussen de sla, komkommer, paprika, tomaat en appel
9. Snijd de komkommer, paprika, tomaat en appel in stukjes
10. Verdeel de sla en bovengenoemde ingrediënten over twee borden
11. Inmiddels zullen de stukjes zoete aardappel geroosterd zijn, verdeel ook over de twee borden
12. Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel over de salade
13. Maak de salade af met de pompoenpitten en eventueel met een scheutje balsamicoazijn.

Dit recept is samengesteld door Simone van SiUSmile.

Probeer deze recepten ook: