Ingrediënten:
Bereiding:
1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
2. Was de sperziebonen, snijd beide uiteinden van de sperziebonen af en snijd ze doormidden
3. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen in ±5 minuten gaar
4. Was en snijd in de tussentijd de paprika en de paksoi in stukken
5. Pel en snipper de ui en knoflook
6. Schil de gember en snijd in kleine stukjes
7. Snijd de kipfilet in blokjes
8. Verwarm 1 eetlepel (rijst-)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
9. Voeg de kipfilet blokjes, de sojasaus en de gemberstukjes toe en laat de kipfilet al roerende gaar worden
10. Voeg de paprika en paksoi toe, roer door elkaar en laat op middelhoog vuur gedurende vijf minuten gaar stomen met een deksel op de pan
11. Voeg de sambal en de sperziebonen toe en roer goed door elkaar
12. Laat het geheel nog zo’n vijf minuten pruttelen op laag vuur met een deksel op de pan
Eet smakelijk!
Dit recept is samengesteld door Simone van SiUSmile.