Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – ca. 30 minuten – 2 personen
Met dit zomerse gerecht kom je met gemak aan je dagelijkse portie groenten!
Bereiding:
- Draai eerst de gehaktballetjes
- Bak de gehaktballetjes heel rustig rondom bruin in wat olijfolie
(olijfolie is niet geschikt om erg heet te bakken of wokken) - Snij de bloemkool in roosjes en kook/stoom ze beetgaar
- Snij de gedroogde tomaten fijn en meng het met de bieslook
- Snij de rucola grof (of snij de andijvie fijn)
- Giet de bloemkool af, stamp het fijn met een stamper
- Meng nu alles door de stamppot
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Serveer deze zomerstamppot met de gehaktballetjes.
Tip: Je kunt in dit recept de rucola vervangen door fijngesneden andijvie, voor een iets meer winters effect.
Dit recept is samengesteld door Joke, onze natuurvoedingsadviseur.