Ingrediënten:

  • 1 bloemkool

  • 50 gram Rucola

  • 40 gram zongedroogde tomaatjes

  • Bieslook, peper en zout

  • Voor de gehaktballetjes:

  • 175 gram kipgehakt

  • 1 teentje knoflook

  • 1/2 tl komijn

  • 1/2 tl chiliflakes

  • 1/2 tl oregano

  • Zout

Bereiding:

Hoofdgerecht – ca. 30 minuten – 2 personen

Met dit zomerse gerecht kom je met gemak aan je dagelijkse portie groenten!

Bereiding:

  1. Draai eerst de gehaktballetjes
  2. Bak de gehaktballetjes heel rustig rondom bruin in wat olijfolie
    (olijfolie is niet geschikt om erg heet te bakken of wokken)
  3. Snij de bloemkool in roosjes en kook/stoom ze beetgaar
  4. Snij de gedroogde tomaten fijn en meng het met de bieslook
  5. Snij de rucola grof (of snij de andijvie fijn)
  6. Giet de bloemkool af, stamp het fijn met een stamper
  7. Meng nu alles door de stamppot
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe
  9. Serveer deze zomerstamppot met de gehaktballetjes.

Tip: Je kunt in dit recept de rucola vervangen door fijngesneden andijvie, voor een iets meer winters effect.

Dit recept is samengesteld door Joke, onze natuurvoedingsadviseur.

Probeer deze recepten ook: