Ingrediënten:
300 gram snijbonen
2 stronkjes witlof
1,5 kg aardappels en/of zoete aardappels
125 gram crème fraîche
250 gram gerookte spekblokjes
2 eetlepels honing
Olijfolie, zout en peper
Hoofgerecht om in circa 30 minuten klaar te maken. Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Bereiding:
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar, de zoete aardappels kunnen iets korter
- Snij de snijbonen in kleine stukjes (of heb je nog een snijbonenmolentje?)
en kook ze in ca. 10 minuten gaar - Snij de witlof in fijne reepjes, verwijder de harde stukken.
- Bak de spekjes uit op laag vuur
- Houd de spekjes apart en doe een beetje olijfolie en de honing bij het vet, laat het even sudderen
- Giet alle aardappels af, doe de crème fraîche erbij en stamp het fijn met een stamper
- Meng nu spekjes en de witlof door de puree
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Maak een kuiltje voor de honingjus en serveer ?
Tip: Ga je voor vega/vegan: vervang de spekjes door gedroogde tomaten/vervang de crème fraîche door soja kookroom
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.