Ingrediënten:
400 gram spekbonen (of sperziebonen)
500 gram krieltjes of nieuwe aardappelen in kleine stukjes
Olijven (ik kocht heerlijke olijven op de markt, maar moest wel de pitten er nog uithalen…)
6 eetlepels goede olijfolie
2 teentjes knoflook
Chilivlokken
Peper en zout
Hoofdgerecht – ca. 30 minuten – 2 personen
Bereiding:
- Doe 5 eetlepels olijfolie met de olijven in een schaaltje, voeg een fijn geperst teentje knoflook toe en chilivlokken/zout/peter naar smaak. Zo, dat kan even intrekken 😊.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de krieltjes/kleingesneden aardappels toe.
Bak ze licht aan, en doe het deksel op de pan, zodat de rauwe aardappels goed garen, maar wel in de gaten houden want het mag niet te hard bakken! - Na 15 minuten het deksel van de pan en het andere teentjes knoflook (fijngesneden) meebakken, nog 5 minuten, nu mogen de aardappeltjes licht bruinen.
- Haal intussen de bonen af, snij in stukken en kook of stoom ze in ca. 15 minuten beetgaar.
- Nu mag alles door elkaar: de bonen bij de gebakken aardappeltjes, en de olie met olijven als een dressing eroverheen.
- Even afmaken met wat munt en/of basilicum en je kunt genieten van een lauwwarme zomerse maaltijdsalade.
Tips: Je kunt dit gerecht ook heel goed als lunchgerecht serveren, maak de porties dan wat kleiner.
Bij de hoofdmaaltijd zijn runderchipolata worstjes een goede combinatie voor de liefhebbers.
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur!