Ingrediënten


– 400 gram bloemkoolrijst
– 1 courgette
– 1 (oranje) paprika
– 150 gram champignons
– 1 blik kidneybonen (uitgelekt gewicht 255 gram)
– 1 eetlepel (rijst-)olie
– 2 tl kerriepoeder
– 1 tl kurkumapoeder
– 1 tl gemberpoeder
-1  tl sojasaus
– ½ tl sambal (ik gebruik Oma Dée sambal kokos)

Optioneel: ingrediënten voor pindasaus
– 2 eetlepels 100% pindakaas
– 100 ml (plantaardige) melk
– 1 tl sojasaus
– ½ tl sambal (Ik gebruik ‘Oma Dée Kokos’)

Hoofdgerecht – ca.  25 minuten bereidingstijd – 3 personen

Bereiding


1. Was de courgette en de paprika en snijd in stukken
2. Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd in plakken
3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af
4. Verwarm één eetlepel (rijst-)olie in een wokpan en doe de courgette, paprika en champignons in de pan
5. Wok de groenten gedurende 5 minuten op hoog vuur
6. Zet het vuur middelhoog en voeg de bloemkoolrijst, kidneybonen, kruiden, sojasaus en sambal toe
7. Roer alle ingrediënten door elkaar
8. Wok het geheel gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur
9. Optioneel: zelf pindasaus maken
10. Doe de pindakaas, (plantaardige) melk, sojasaus en sambal in een steelpannetje en roer de ingrediënten door elkaar
11. Verwarm de pindasaus op middelhoog vuur, blijf roeren totdat de pindasaus is ingedikt

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door Simone van SiUSmile

Probeer deze recepten ook: