Ingrediënten
– 2 kipfilets
– 400 gram aardappelen
– 1 (oranje) paprika
– 1 ui
– 100 gram champignons
– 30 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels (rijst-)olie
– 1 eetlepel sojasaus
– 2 tl kerriepoeder
– ½ tl sambal (ik gebruik Oma Dée sambal kokos)
– Eventueel sla en peper en zout naar eigen smaak
Hoofdgerecht – ca. 45 minuten bereidingstijd – 3 personen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Was de aardappelen en snijd deze in frieten
3. Leg de frieten in een ovenschaal en voeg één eetlepel (rijst-)olie, één eetlepel kerriepoeder en eventueel zout en peper naar eigen smaak toe
4. Roer bovenstaande ingrediënten door elkaar en zet de frieten gedurende 15 minuten in de oven op
200 graden
5. Was en snijd ondertussen de paprika in stukken
6. Pel de ui en snijd in halve ringen
7. Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd in plakken
8. Snijd de kipfilets in stukken
9. Verwarm één eetlepel (rijst-)olie in een wokpan en voeg de kipfilet toe
10. Voeg ook meteen één eetlepel sojasaus en één eetlepel kerriepoeder toe en roer door elkaar
11. Bak de kipfilet gaar
12. Als de kipfilet gaar is, voeg dan de groenten toe en wok het geheel gedurende 5 minuten
13. Doe dit mengsel in een ovenschaal
14. Inmiddels hebben de frieten gedurende 15 minuten in de oven gestaan
15. Verdeel de frieten over het mengsel van kip en groenten
16. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal
17. Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten in de oven
18. Leg eventueel wat sla op het bord, voordat je de healthy kapsalon opschept
Eet smakelijk!