Ingrediënten:
Bereiding:
Bij-/lunchgerecht – ca. 15 minuten + 1 nacht intrekken – 2 tot 4 personen
- Snij de rode kool doormidden, dan nog een keer doormidden.
- Snij de harde kern eruit en snij dan in fijne reepjes, of gebruik de keukenmachine
- Maak een dressing van olijfolie en citroen verhouding 3:1, dus 3 el olie op 1 el citroen
- Meng dit door de gesneden rodekool en laat het een poosje intrekken, liefst een hele nacht. Hierdoor wordt de koolsalade net iets malser.
- Snij de dadels klein en week ze eventueel in een klein beetje water
- Vlak voor het opdienen: pureer de dadels en snij de peterselie fijn.
- Meng dadels en peterselie door de salade
- Garneer met de blokjes feta en bestrooi met wat sesamzaad
Tip
Tip: Platte peterselie is rijker van smaak, maar krulpeterselie blijft langer stevig en is dus geschikter voor garnering.
Weetje: Het is niet alleen voor de smaak en het gezicht dat kruiden worden toegevoegd aan een maaltijd: Veel kruiden zijn geneeskrachtig en bevatten meer oxidantkracht dan groenten en fruit.
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur (natuurvoedingsadviseur).