Ingrediënten:

  • 350 gr broccoli rijst

  • 1 blikje kikkererwten

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 100 gr feta

  • 1 kipfilet of kippendijtjes

  • 2 tl shoarmakruiden

  • honing

  • olijfolie

  • zout en peper

Bereiding:

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en houd apart
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Fruit dit in een beetje olijfolie in een (kook)pan
  4. Voeg de kikkererwten, een scheutje water, een knijpje honing en de shoarmakruiden toe. Houd dit op laag vuur warm.
  5. Bak de broccoli rijst op middelhoog vuur een paar minuten aan, en zet apart.
  6. Bak de kipfilet (in 2 platte stukken snijden) of kippendijtjes met wat peper en zout in de olijfolie aan, en doe het deksel 5 minuten op de pan, zodat het goed doorgaart, maar niet verbrandt.
  7. Verkruimel de feta, (houd een beetje feta en amandelschaafsel apart ter garnering)
  8. Schep de feta en het amandelschaafsel met de broccolirijst door de kikkererwten en warm kort op.
  9. Verdeel het mengsel over de borden, serveer de kip er bovenop.
  10. Garneer met de rest van de feta en het amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Tip

Je kunt ook een hele broccoli kopen (die veel langer houdbaar is dan kant en klare broccoli rijst) en zelf grof raspen, of in de keukenmachine klein maken.

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur (natuurvoedingsadviseur)

Probeer deze recepten ook: