Ingrediënten:

  • 15 middelgrote of 13 grote biologische citroenen

  • 300 g citroenschillen

  • 1 l alcohol 96%. Let op: geen medische alcohol!

  • 1 1/2 l bronwater

  • 600 g biologische kristalsuiker

Bereiding:

Benodigdheden:

  • Weckpot (2-3l)
  • 3 literflessen of 6 halve literflessen
  • Dunschiller
  • Zeef
  1. Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter.
  2. Van de overgebleven geschilde citroenen kun je bijvoorbeeld citroenjam maken. Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 l alcohol aan toe.
  3. Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast.
  4. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
  5. 4 weken later:
  6. Zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap.
  7. Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer.

(Recept afkomstig uit ‘The Lemon Kitchen’ kookboek)

Tip

Door de circa 33% alcohol bevriest de limoncellolikeur niet. Serveer in een shot- of borrelglaasje.

Saluti!!!

Probeer deze recepten ook: