Ingrediënten:
Bereiding:
- Was de spinazie en maak het zo droog mogelijk
- Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van max een halve cm (zoals voor gebakken aardappelen)
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en voeg de zoete aardappelschijfjes toe
- Bak op laag vuur (niet te heet, zoete aardappel wordt snel te donker bij het bakken) en schep enkele malen om. Na ca. 15 minuten zijn de schijfjes zacht en gaar.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn
- Snij de halloumi in dunne plakken
- Neem een flinke koekenpan en bak de uien en knoflook aan
- Voeg dan in delen de spinazie toe, zorg dat genoeg vocht verdampt voor je het volgende deel toevoegt.
- Bak in een derde koekenpan de halloumi reepjes. De kaas verliest wat vocht, bak totdat de buitenkant lichtbruin en ietwat krokant wordt
- Schep de gebakken zoete aardappels en de spinazie op twee borden, en leg de reepjes halloumi eroverheen.
Eet smakelijk!
Weetje
Spinazie is een echte superfood met heel veel vitaminen, foliumzuur, mineralen, flavonoïden en caroteen.
Ook goed om rauw te eten, bijvoorbeeld een handje spinazie in een smoothie.
Maar eet het niet elke dag, niet iedereen kan tegen zoveel oxaalzuur en nitriet.
Het is sowieso goed gevarieerd te eten 😊
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.