Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappelen
- 350 gr (gekookte) rode bietjes
- 1 kleine ui
- 1 appel
- 100 gram fetakaas
- Een handje walnoten
- Kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel
- Olijfolie
- Zout/peper
Bereiden
-
- Zorg dat de bietjes al eerder gekookt zijn, dit duurt bijna een uur, of kies voorgekookte bietjes
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken, kook ze in 15 tot 20 gaar
- Rasp intussen de (afgekoelde) bietjes en de appel
- Snipper het uitje
- Warm de bietjes met het gesnipperde uitje kort op, doe de geraspte appel er op het laatste moment bij.
- Giet de zoete aardappel af en stamp het
- Voeg wat kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel toe en een flinke scheut olijfolie.
- Meng alle opgewarmde ingrediënten door elkaar
- Schep 2 borden vol en kruimel er wat fetakaas overheen
- Naar smaak nog wat walnoten toevoegen.
Eet smakelijk!