Ingrediënten:
– 250 gram krieltjes of zoete aardappel
– 250 gram spruitjes
– 1 (rode) paprika
– ½ bospeen (zo’n 7 wortels)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel (olijf-)olie
– 2 tl Italiaanse kruiden
– 2 tl paprikapoeder
– Peper en zout naar eigen smaak
Bereiding:
1. Was de krieltjes en snijd deze in vieren, schillen is niet nodig.
(Als je zoete aardappel gebruikt in dit recept, was dan de zoete aardappel en snijd deze in blokjes)
- Maak de spruitjes schoon en was de spruitjes
3. Was de paprika en snijd de paprika in stukken
4. Was de wortels, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd de wortels in stukken, schillen mag maar is in principe niet nodig
5. Pel de ui en snijd deze in halve ringen
6. Pel de knoflook en snijd de teentjes in kleine stukjes
7. Verwarm 1 eetlepel (olijf-)olie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en ui
8. Voeg de krieltjes (of zoete aardappel blokjes), spruitjes, paprika en de wortels toe
9. Voeg ook de Italiaanse kruiden, de paprikapoeder en naar eigen smaak peper en zout toe
10. Roer alle ingrediënten door elkaar
11. Zet het vuur middelhoog en zet gedurende 15 minuten een deksel op de pan zodat de groenten gaar stomen, het is wel belangrijk om af en toe even te roeren
Eet smakelijk!