Ingrediënten
- 2 rode bieten2 gele bieten2 chioggia bieten75 gram fetaolijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°
- Was de bietjes goed af en doe elk bietje in aluminiumfolie, met een beetje olijfolie en een beetje tijm
- Rooster de bietjes in de oven in ruim een uur gaar
- Haal de bietjes uit de folie, laat iets afkoelen en stroop het vel eraf.
- Snij de bieten in parten en garneer op een schaal, let op de mooie structuur van met name de chioggia bieten.
- Druppel er nog wat olijfolie overheen, strooi de verkruimelde feta erover en garneer met wat tijm.
- Je kunt dit gerecht warm, lauw of koud serveren, zowel als lunchgerecht of als groente bij het diner
Eet smakelijk!
Tip: Gedoe met de overn? Je kunt de bietjes ook een uur stomen in een pan met een stoommandje . Zet in dat geval de feta vast klaar, met olijfolie en tijm, zodat de smaken in kunnen trekken.
Weetje: Bietjes bevatten veel vitamine C en ijzer. Een goede combi want vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed.