Ingrediënten
- 2 portobello’s1 ui1 teentje knoflookFlinke hand walnotenEen scheutje rode wijn
100 gram zachte geitenkaas
1 tl tijm
Potje chutney of cranberrysaus
Zout/peper
400 gr spruitjes
Olijfolie, boter, nootmuskaat
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon en doe ze in een pan met een beetje water (liefst in een stoommandje)
- Verwarm de oven voor op 200°
- Breek het steeltje uit de portobello’s
- Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie, en leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in de schaal.
- Besmeer ze met olie en strooi er een beetje peper en zout op
- Zet de schaal 10 minuten in de oven
- Breng de spruitjes aan de kook
- Snipper intussen de ui en de knoflook, bak het in een koekenpan met wat olijfolie glazig
- Voeg de tijm toe
- Breek de walnoten in stukjes en voeg ook toe in de koekenpan
- Doe er een scheutje rode wijn bij en laat het verdampen.
- Haal de portobello’s uit de oven, draai ze om en vul ze met het ui/walnootmengsel.
- Verdeel de geitenkaas eroverheen, en zet nog 10 minuten in de oven, totdat de kaas lichtbruin kleurt.
- Hou intussen de spruitjes in de gaten, giet ze op tijd af en voeg een klontje boter en wat nootmuskaat toe.
- Schep de portobello’s elk op een bord en garneer met wat kruiden (misschien heb je verse peterselie, bieslook of een bosuitje)
- Schep de spruitjes ernaast
- Serveer de chutney of cranberrysaus er apart bij.