Ingrediënten
500 gr aardappelen
400 gr zoete aardappel
300 gr broccoli
300 gr spinazie
200 gr tuinerwten (diepvries)
50 gram hazelnoten
Bakje zuivelspread/roomkaas met tuinkruiden (bijv. van het merk paturain of philadephia)
(Verse) kruiden: dille of peterselie
Olijfolie
Zout/peper
Instructies
- Schil de aardappelen en de zoete aardappel en snij in stukken
- Kook dit in 20 minuten gaar
- Snij de broccoli in roosjes en kook ca. 10 minuten; Verwarm de tuinerwtjes de laatste paar minuten mee met de broccoli
- Hak de hazelnoten (of plet ze onder een groot mes)
- Maak een saus van 2/3 van de zuivelspread door het los te roeren met wat olijfolie en een beetje kookvocht, voeg naar smaak een beetje citroensap en kruiden/peper/zout toe.
- Wok de spinazie met wat olijfolie kort in de koekenpan
- Stamp de aardappelen en zoete aardappel fijn met 1/3 van de zuivelspread en voeg naar smaak peter en zout toe.
- Verdeel de puree over de borden, schep de spinazie erop en daaroverheen de groente.
- Bestrooi met de hazelnoot en serveer de saus er apart bij.