Ingrediënten
Ingrediënten:
2 sinaasappels
300 gram heel dungesneden kool (spitskool of witte kool)
1 dl sinaasappelsap (liefst versgeperst)
Bieslook of bosuitjes
2 el sesamzaad
50 gr rozijnen
4 el olijfolie
1 tl kaneel
1 el honing
Zout en peper
400 gr zoete aardappel
1 tl tijm
Een scheutje olijfolie
Instructies
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °Schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukken
- Schud ze om met een beetje olijfolie en de tijm en leg ze 3 kwartier in de oven.
- Schil de sinaasappels met een scherp mes, zodat al het wit eraf is.
- Snij dan dunne plakken
- Knip de bieslook of snij het bosuitje in fijne ringen
- Hutsel alles voorzichtig door elkaar en schik het op een grote schaal (of direct op de borden
- Verhit de olijfolie en strooi de sesamzaadjes en de rozijnen erbij en bak tot de sesamzaadjes bruin beginnen te kleuren.
- Strooi de kaneel erbij en zout/peper naar smaak
- Schenk het sinaasappelsap erbij en als laatste de honing.
- Schenk de warme dressing over de salade.
- Serveer de geroosterde zoete aardappel erbij.