Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – ca. 20 minuten – 4 personen
- Maak bouillon met 0,75 liter kokend water en het bouillonblokje
- Snipper de teen knoflook
- Bak in een ruime koekenpan de helft van de knoflook met wat olijfolie aan en voeg de risotto toe.
- Blus af met een scheut bouillon, herhaal dit enkele malen totdat de risotto gaar is (ca. 15 minuten).
- Snij intussen de tomaatjes doormidden en snij de champignons in plakjes.
- Bak in een andere koekenpan de rest van de knoflook aan.
- Voeg de tomaatjes toe en bak op middelhoog vuur.
- Voeg ook de champignons toe
- Controleer of de spinazie voorgewassen is. Zo niet: vergeet dan niet de spinazie in ruim water te wassen om al het zand te verwijderen
- Voeg als de risotto gaar is de spinazie toe en schep het om totdat de spinazie slinkt
- Voeg dan het tomatenmengsel toe en 2/3 van de fetakaas.
- Meng het geheel goed
- Schep de risotto op de borden en garneer met de rest van de fetakaas en strooi er wat pijnboompitjes overheen
Eet smakelijk!
Weetjes
Spinazie is een echte superfood, kort gekookt of rauw is het beste. Dus probeer het ook eens in een smoothie.
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.