Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – ca. 20 minuten 2 personen
- Schil de aardappelen en snij in dobbelsteentjes
- Haal de bonen af en snipper de rode ui.
- Bestrooi de dobbelsteentjes met wat paprikapoeder en bak ze licht aan in een scheutje olijfolie.
- Doe een deksel op de pan, zodat de aardappels kunnen garen.
- Kook/stoom de sperziebonen
- Bak de gesnipperde ui aan in een ruime koekenpan met wat olijfolie en voeg de kipfilet (voorzien van zout en peper) toe en bak licht aan.
- Roer de masalakruiden door de kookroom en voeg toe aan het ui/kip mengsel.
- Proef of de saus op smaak is, voeg eventueel wat extra masalakruiden/peper/zout toe.
- Laat het geheel zachtjes pruttelen, misschien een scheutje water toevoegen
- (Bind de saus naar keuze met een beetje maizena)
- Laat de aardappels de laatste 5 minuten bakken zonder deksel, zodat de dobbelsteentjes een beetje krokant worden
- Doe een klontje boter en wat nootmuskaat in de sperziebonen en hutsel even.
- Klaar om de pannen op tafel te zetten\de borden op te scheppen.
- Garneer met partjes verse ananas
Eet smakelijk!
Weetje
- Olijfolie bakt niet erg bruin, maar dat is wel gezonder. Door wat paprikapoeder toe te voegen krijg je toch de gewenste kleur 😊
- Ananas heeft veel gezonde eigenschappen (goed voor spijsvertering en ontstekingsremmend). Maar kies wel voor vers, niet uit blik.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.