Ingrediënten:
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Rol het deeg uit en leg het in een hartige taartvorm (een springvorm kan ook) en strooi de beschuit/paneermeel op de bodem.
- Pers het teentje knoflook uit.
- Kluts de 3 eieren met de slagroom en voeg de knoflook toe, en wat peper en zout naar smaak.
- Was de raapstelen en snij ze grof
- Kook de raapstelen in een pan met stoommandje heel kort (een paar minuten) en laat goed uitlekken
- Snipper de ui
- Verdeel de ui gelijkmatig over de boden en doe hetzelfde met de raapstelen
- Giet het eimengsel er overheen
- Strooi de geraspte kaas eroverheen
- Bak de taart 30 minuten in de oven
Eet smakelijk!
Dit recept is samengesteld door Joke van den Berg, onze natuurvoedingsadviseur.
Tip
Tip: lekker te combineren met een stukje gebakken vis.
Weetje: Raapstelen bevatten veel vitamine K en calcium, goed voor het skelet. Deze groente kan niet lang bewaard worden, liefst eten binnen 2 dagen.
Sommige bouwstoffen worden snel minder bij verhitting, dus eet raapsteeltjes ook eens rauw, verwerkt in een stamppot of salade.