Ingrediënten:
Bereiding:
Bereiding pompoensoep:
- Zoek je grootste pan, was de pompoen en kook hem een half uur in een laagje water.
- Nu is de schil redelijk zacht en kun je de pompoen gemakkelijk in stukken snijden en de pitten verwijderen.
- Bak de gesnipperde ui en knoflook even aan in de olijfolie.
- Voeg doe de voorgekookte pompoenstukken erbij en de bouillon.
- Laat het geheel nog een kwartiertje doorkoken zodat de smaken goed mengen.
- Als je voor de appelvariant kiest, kook dan de geraspte appel en gember mee.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Maak het op smaak met peper en zout
- Serveer de soep in een kom, giet er een klein beetje room bij, nog één keer roeren en een takje koriander of peterselie maakt het af.
- Serveer met brood (bijvoorbeeld focaccia brood of het linzenbrood uit dit recept)
Bereiding linzenbrood:
- Spoel de linzen af en week ze minimaal 3 uur, langer mag ook.
- Kies een springvorm of een quichevorm en bekleedt het met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snij de paprika en de peterselie fijn, en de fetakaas in kleine blokjes.
- Laat de linzen uitlekken, voeg de eieren, olijfolie en yoghurt toe en pureer met de staafmixer.
- Voeg de peper en het zout toe.
- Roer nu de paprika, peterselie en fetakaas erdoor.
- Voeg als laatste de bakpoeder toe en giet het mengsel in de bakvorm.
- Bak het 30 minuten in de oven.
- Prik even op 2 plekjes om te controleren of het gaar is (door de fetakaas kan het lastig zijn).
- Laat het brood afkoelen en snij in stukken (bij de soep passen grote punten/stukken, maar je kunt het brood ook als een soort borrelhapje serveren, snij dan kleine vierkantjes.)
Tip
Tip: het linzenbrood past in een glutenvrij dieet, en kan ook als hartig hapje geserveerd worden
Weetje: Pompoen bevat veel caroteen (antioxidanten) en vezels (goed voor de darmen).
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van den Berg