Ingrediënten:

  • 500 gram rode kool

  • 300 gram aardappels/pastinaak/zoete aardappel naar keuze

  • 2 rode uien

  • 1 rode appel

  • 125 ml crème fraîche

  • Boter/peper/zout

  • 75gr zachte geitenkaas

  • 20 gr walnoten

  • 50 gr gedroogde pruimen

  • 75 ml appelsap

  • 2 el appelstroop

Bereiding:

Hoofdgerecht – 35 minuten – 2 personen

  1. Snij de uien in halve ringen en snij de rode kool in smalle reepjes
  2. Bak de uien (in een royale koekenpan) met een klont boter in een paar minuten glazig
  3. Voeg dan de rode kool, de appelstroop en het appelsap toe en roer goed om.
  4. Laat dit met een deksel op de pan 25 minuten sudderen.
  5. Kook nu de aardappel/zoete aardappel/pastinaak in 20 minuten gaar.
  6. Snij kleine schijfjes van de appel en snij de pruimen klein, pas op de pitten.
  7. Giet de aardappels af en voeg de crème fraîche en 2/3 van de geitenkaas toe en maak er puree van. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Schep de puree en de rode kool door elkaar en voeg 2/3 van de gesneden appelschijfjes toe.
  9. Schep de borden vol en garneer met het restje van de geitenkaas, appelschijfjes, walnoten en pruimen.

Eet smakelijk!

Weetje

Rode kool is heel gezond: heel veel antioxidanten, vit K en C, foliumzuur, mangaan en vezels. En nog heel goedkoop ook en lang houdbaar, handig omdat je van een flinke kool meerdere keren kunt eten.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: