Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht of voorgerecht – 35 minuten – 2 of 4 personen
- Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water (kijk even op de verpakking)
- Snipper de uien, snij de knoflook fijn.
- Ris de rozemarijn en hak het fijn (bewaar evt. een takje ter garnering)
- Schil de pastinaak en snij in dobbelsteentjes van 1 cm.
- Fruit de helft van de uien en de knoflook in 2 eetlepels olijfolie
- Voeg de risottorijst toe en bak tot het glazig is.
- Voeg dan de pastinaak en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten
- Blus het af met de witte wijn.
- Voeg nu de geweekte paddenstoelen en een flinke scheut bouillon toe.
- Kook de risotto in 25 tot 30 minuten gaar. Voeg steeds een beetje bouillon toe wanneer het vocht bijna is verdampt, en roer goed door.
- Snij de verse paddenstoelen intussen in gelijke stukjes.
- Verwarm in een aparte koekenpan een klontje boter en bak de paddenstoelen met de rest van de gesnipperde ui in 10 minuten bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Als de risotto gaar is: Roer de helft van de Parmezaanse kaas er doorheen
- Serveer de risotto met de paddenstoelen erop, en strooi het restantje kaas erover.
Eet smakelijk!
Tip
Samen met een groene salade presenteer je een feestelijk gerecht.
Veldsla/rucola met een eenvoudige dressing van olijfolie en balsamicoazijn doet het altijd goed.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.