Ingrediënten:

  • 2 uien

  • 1 teentje knoflook

  • 200 gram pastinaak

  • takje rozemarijn of een beetje gedroogde rozemarijn

  • 200 gram (gemengde) paddenstoelen

  • 5 tot 10 gram gedroogd paddenstoelen

  • 150 gram risottorijst

  • 500 ml bospaddenstoelenbouillon

  • 100 ml witte wijn

  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • Boter en olijfolie

  • Zout en peper

Bereiding:

Hoofdgerecht of voorgerecht – 35 minuten – 2 of 4 personen

  1. Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water (kijk even op de verpakking)
  2. Snipper de uien, snij de knoflook fijn.
  3. Ris de rozemarijn en hak het fijn (bewaar evt. een takje ter garnering)
  4. Schil de pastinaak en snij in dobbelsteentjes van 1 cm.
  5. Fruit de helft van de uien en de knoflook in 2 eetlepels olijfolie
  6. Voeg de risottorijst toe en bak tot het glazig is.
  7. Voeg dan de pastinaak en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten
  8. Blus het af met de witte wijn.
  9. Voeg nu de geweekte paddenstoelen en een flinke scheut bouillon toe.
  10. Kook de risotto in 25 tot 30 minuten gaar. Voeg steeds een beetje bouillon toe wanneer het vocht bijna is verdampt, en roer goed door.
  11. Snij de verse paddenstoelen intussen in gelijke stukjes.
  12. Verwarm in een aparte koekenpan een klontje boter en bak de paddenstoelen met de rest van de gesnipperde ui in 10 minuten bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  13. Als de risotto gaar is: Roer de helft van de Parmezaanse kaas er doorheen
  14. Serveer de risotto met de paddenstoelen erop, en strooi het restantje kaas erover.

Eet smakelijk!

Tip

Samen met een groene salade presenteer je een feestelijk gerecht.
Veldsla/rucola met een eenvoudige dressing van olijfolie en balsamicoazijn doet het altijd goed.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze recepten ook: