Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – 30 minuten + 1 uur voorkoken – 6 tot 8 personen
Zout en peper, eventueel groentebouillon
- Kook in een flinke pan de spliterwten in 2 liter water met het gekozen vlees een uur voor. (Pas op voor overkoken, dat gebeurt snel bij peulvruchten).
Schep indien nodig (afhankelijk van het gekozen vlees) het schuim met een schuimspaan uit de pan. - Snij intussen de overige groenten fijn: ui, winterwortel, knol- of bleekselderij met het blad, en de prei.
- Voeg na een uur de ui, selderij en winterwortel toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan naar keuze de worst toe en de prei. Proef nu en kijk of je nog zout, peper of groentebouillon wilt toevoegen.
- Kook nog 10 minuten door.
Eet smakelijk!
Dit recept is samengesteld door Joke
Weetje
De ouderwetse mergpijp is door de mineralen en de gelatine die vrijkomen tijdens het koken goed voor je darmen.
Erwtensoep met roggebrood is niet voor niets een beproefd recept:
De combi peulvruchten met granen is een goede bron van eiwitten, dus ook zonder vlees een volwaardige maaltijd.