Ingrediënten:
Bereiding:
- Schil de zoete aardappel en snij in dobbelsteentjes.
- Kook de dobbelsteentjes in 750 ml water met de bouillonblokjes in 15 minuten zacht en gaar.
- Snij intussen de prei en de rode ui in fijne reepjes, en de champignons in plakjes.
- Pureer de zoete aardappel met de staafmixer.
- Voeg dan prei/ui/champignonmengsel toe en kook nog 10 minuten.
- Snij het brood in dobbelsteentjes en strooi er naar smaak kruiden overheen.
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de dobbelsteentjes brood en evt. een gesnipperd teentje knoflook op hoog vuur knapperig.
- Voeg de kookroom en de peterselie toe aan de soep, nog even roeren.
- Serveer de soep met de croutons.
Eet smakelijk!
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur Joke.
Tip
- Een maaltijdsoep is altijd goed om restjes mee te verwerken: Voeg bijvoorbeeld wat winterpeen of andere groenten of een restje groente-mix toe. Let even op wat je wilt meepureren met de zoete aardappel, of juist heel wilt laten voor de “bite”.
- Serveer de soep met broodjes/stokbrood of met oud brood, zelfs harde kapjes worden lekker knapperig als ze even in de koekenpan gebakken worden.