Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – 35 minuten – 2 personen
- Schil de aardappelen en evt. andere ingrediënten om puree te maken.
- Snij de aubergine in plakken van 1 cm en daarna in reepje van max. 4 cm. Snij de kleine champignons in vieren, de grote iets fijner. Pel de ui en snij in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aubergine en champignons 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg dan de uien toe en bak nog een paar minuten.
- Blus af met de rode wijn, en giet ook de bouillon erbij.
- Dan de tijm en het laurierblaadje erbij
- Laat 20 minuten sudderen, deksel op de pan.
- Zet nu ook de aardappels op en kook 20 minuten.
- Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe.
- Laat zonder deksel nog even doorkoken, zodat de saus iets dikker wordt.
- Pureer intussen de aardappels en evt. andere ingrediënten, voeg de kookroom toe en naar smaak peper en zout.
- Snij de peterselie fijn
- Schep de puree op de borden en het auberginemengsel in het midden.
Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen. - Garneer met de peterselie.
Eet smakelijk!