Ingrediënten:
Bereiding:
hoofdgerecht – ca. 45 minuten – 2 personen
- (Controleer de bereidingswijze van de linzen, of andere peulvruchten. Gedroogde peulvruchten moeten soms eerst een nacht weken)
- Snij de paprika, aubergine, courgette en uien in stukjes.
- Neem een grote koekenpan/wokpan en bak de groenten omscheppend enkele minuten.
- Voeg de knoflook toe.
- Voeg de tomaten toe, blaadje laurier en wat tijm en stoof het gerecht in 45 minuten gaar.
- Voeg naar smaak peper/zout of een bouillonblokje toe.
- Spoel de groene linzen af en kook ze in 25 minuten gaar.
- Kook de rijst (de couscous kan op het laatste moment)
- Spoel de peulvruchten af (gekookt of uit blik) en voeg ze de laatste 10 minuten toe
- Bak per persoon een ei.
- Verkruimel de fetakaas
- Serveer de ratatouille met rijst of couscous en de gebakken eieren.
- Strooi de verkruimelde fetakaas er overheen.
Eet smakelijk!
Samengesteld door Joke van den Berg
Weetjes en tips
Weetje: De combi granen/peulvruchten maakt dat deze maaltijd de juiste combinatie van eiwitten bevat om volwaardig vlees-vervangend te zijn.
Reken per persoon 100 gram peulvruchten uit blik of 50 gram gedroogde peulvruchten.
Tip: Ratatouille kan van tevoren worden klaargemaakt, in grote porties, zodat er een deel ingevroren kan worden.