Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – 30 minuten – 4 personen
- Schil de bieten en snij in plakken en kook gaar in ca. een half uur.
(of kook de hele bieten van tevoren en snij in dobbelsteentjes, als de bieten zijn afgekoeld) - Schil de aardappels en de pastinaak en snij in gelijke stukken.
- Kook dit in 20 minuten gaar.
- Snij de sjalotten in dunne ringen en bak dit in de koekenpan een kwartiertje op halfhoog vuur. Voeg de laatste paar minuten een scheutje appelazijn toe en wat (riet-)suiker of maple siroop en laat het karamelliseren.
- Maak puree van de aardappels/pastinaak met wat boter, rozemarijn, peper en zout naar smaak.
- Schep de (warme) dobbelsteentjes biet er doorheen en schep het op de borden.
- Schep de sjalotten erop en brokkel de geitenkaas erover.
- Strooi tot slot wat gehakte pecannoten over het geheel.
Tip
Pastinaak is een vergeten groente, met een anijsachtige smaak die het goed doet in veel gerechten. Daarbij bevat het meer vezels dan aardappels, dus win-win.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.