Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – 45 minuten – 3 tot 4 personen
- Van tevoren: Kook de spruitjes kort, laat ze afkoelen en snij ze doormidden.
- De pompoenschil blijft vaak een beetje hard, dus ik schil de pompoen liever. Dit gaat gemakkelijker als de pompoen 5 min. in heet water heeft gelegen. Na het schillen de pitten verwijderen en in blokjes snijden voor verdere verwerking.
- Snij de sjalotten en snipper de knoflook.
- Meng pompoenblokjes, sjalotten en knoflook goed met een beetje olijfolie en bak het op een ovenschaal in de oven op 200° in een halfuur gaar.
- Laat alles afkoelen
- De taartbodem: Meng alle ingrediënten tot een bal deeg. Rol het uit met een deegroller op een vel bakpapier totdat het een cirkel is die iets groter is dan de taartvorm. Druk het deeg in de taartvorm en druk de opstaande randen goed aan.
- Verwarm de oven voor op 200°
- Verdeel de halve spruitjes samen met het pompoenmengsel over de taartbodem.
- Maak de vulling: klop daarvoor de ingrediënten los in een kom (eieren, kookroom, zout, currypoeder)
- Giet het mengsel over de groenten.
- Verdeel de pecannoten over de vulling, druk ze een beetje in het eimengsel, zodat ze niet zullen aanbranden.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar, prik met een vork om te controleren of het eimengsel gaar is. Eventueel de oven iets lager zetten als de bovenkant te donker wordt.
- Serveer de hartige taart met een groene salade.
Eet smakelijk!
Tip
Deze taart is ook heel geschikt als lunchgerecht, je kunt de afgekoelde taartpunten gemakkelijk in de koekenpan opwarmen.