Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofdgerecht – 45 minuten – 2 personen
- De uien inleggen (kan al een dag van tevoren, maar hoeft niet). Snij de rode ui in smalle ringen en leg ze in een glazen pot. Warm de azijn op, het hoeft niet te koken. Giet de azijn op de uienringen en druk ze wat aan, zodat alles onder staat. Laat het nu afkoelen tot gebruik (het restant is in de koelkast nog een aantal dagen houdbaar).
- Was de spinazie, snij het iets fijn en laat het goed uitlekken.
- Wok het in delen in de koekenpan, voeg de knoflook toe.
- Laat het hierna weer goed uitlekken in een zeef, druk het vocht eruit met een vork.
- Rasp de wortel
- Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op, daar kun je straks mee bakken.
- Doe de spinazie, wortel, tarwebloem, eieren en tonijn in een mengkom en schep het goed door.
- Maak er vier burgers van, leg ze op een bord en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Kook nu de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Voeg aan het einde van de kooktijd een scheut azijn uit de ingelegde uien toe, schep de rijst door en laat nog even staan.
- Bak nu de burgers in de olie uit het blikje, gebruik een spatdeksel, want de spinazie is nog steeds vochtig. Eventueel kun je de burgers nog even met wat meel bestrooien, zodat ze wat steviger blijven bij het bakken.
- Verdeel de rijst over de borden, leg de burgers erop en garneer met de ingelegde ui, die intussen mooi roze is geworden.
Eet smakelijk!
Weetje:
Spinazie is rijk aan allerlei vitaminen en mineralen, een echte superfood! En zo heb je ook een portie vette vis te pakken.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.