Ingrediënten:

  • 1 krop andijvie

  • 100 gram cashewnoten (of een gedeelte hazelnoten met vlies)

  • 3 eieren

  • 125 ml slagroom

  • 150 gram geraspte oude kaas

  • peper en zout

  • 1 vel (volkoren/spelt)bladerdeeg uit de koeling (of 5 velletjes diepvries)

  • tomaten en dressing om een salade mee te maken

Bereiding:

Hoofdgerecht – 50 minuten – 4 personen

  1. Vet de quichevorm of springvorm in met een beetje boter of olie en bekleed dan met het bladerdeeg.
  2. Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt, laat het dan eerst ontdooien en plak de randen met een beetje water aan elkaar tot 1 groot vel
  3. Snij de andijvie in repen en was het zand eruit.
  4. Laat de andijvie in een hapjespan met het aanhangende water slinken (ca. 5 minuten op matig vuur)
  5. Laat de andijvie daarna goed uitlekken in een vergiet.
  6. Verwarm de oven voor op 200°
  7. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper, en doe de helft van de kaas erbij.
  8. Schep de andijvie en de noten in de taartvorm
  9. Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen en strooi de andere helft van de kaas er overheen.
  10. Ongeveer een half uur in de oven.
  11. Maak intussen een salade van tomaat, dressing en wat kruiden.
  12. Zo serveer je een kleurrijke maaltijd!

Eet smakelijk

Tip

Bakpapier is heel handig in plaats van invetten. Maak eerst een prop van het bakpapier, daarna voegt het gemakkelijker in de quiche- of springvorm.

Andijvie hoort net als witlof tot de bittere groentes. De bitterstoffen ondersteunen de lever en gal. Samen met de noten serveer je een gezonde maaltijd met voldoende eiwitten.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze recepten ook: