Regelmatig brengen we onze aardappelen 0nder de aandacht, bijvoorbeeld de overheerlijke Menopper. Deze keer brengen we de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd onder de aandacht, hij is een beetje incognito want eigenlijk is het een groente.

Natuurlijke zoetheid, geweldige voordelen: De zoete aardappel, met zijn natuurlijke zoetheid en prachtige oranje of paarse tint, biedt meer dan alleen smaak. De groente zit vol voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en B6, die essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem, stralende huid en een goed functionerend zenuwstelsel.

Verder zit de zoete aardappel vol vezels wat een gezonde spijsvertering bevordert, ideaal als je ook op je gewicht wil letten. De natuurlijke koolhydraten zorgen voor een stabiele bron van energie, je suikerspiegel blijft stabieler. Samen met de antioxidanten ter ondersteuning van je immuunsysteem is de zoete aardappel een gezond een lekkere keuze.

Behalve deze voordelen voor je lichaam is het ook een veelzijdige groente, steeds vaker zie je patat van zoete aardappel op de kaart staan (lekker met truffelmayonaise). Je kunt zoete aardappel koken, bakken, roosteren in de oven of verwerken in de soep. Ook in een maaltijdsalade is het een lekkere aanvulling.

Je leest het al, wij zijn fan! Bij BoereGoed verkopen we zowel de oranje als de paarse variant. Wat je ook kiest, het is een gezonde keuze!