Ingrediënten:

  • 750 gram yacon

  • 2 aardappelen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl komijnpoeder

  • 8 dl water

  • 2 dl melk (of wat kookroom)

  • 2 bouillonblokjes

  • olijfolie

  • peper en zout

  • tijm

  • peterselie/koriander/bosui naar keuze

  • 2 el pijnboompitjes

Bereiding:

  1. Borstel de yacon goed schoon, waar nodig dun schillen. Houd een klein stukje yacon apart, en snij de rest in stukken, evenals de aardappels
  2. Snipper de uien en de knoflook, bak ze zachtjes in wat olijfolie in een flinke (soep-)pan.
  3. Voeg na 5 minuten de yacon en aardappel toe, bak nog even aan.
  4. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe, evenals de komijnpoeder.
  5. Laat het 30 minuten koken: yacon blijft stevig van structuur, maar moet wel zacht worden.
  6. Intussen kun je voor een mooie presentatie de achtergehouden yacon in flinterdunne plakjes snijden, meng ze met wat olijfolie.
  7. De yacon kan gefrituurd of in de airfryer gebakken worden, na een paar minuten worden het krokante chips. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  8. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan
  9. Snij de peterselie, koriander of bosui fijn.
  10. Pureer de soep met een staafmixer, en voeg op het laatst 2 dl melk toe (of wat crème fraîche of kookroom als je de soep wat dikker wilt laten)
  11. Schep de soep in borden of kommen, en garneer met de yacon chips, pijnboompitjes en de kruiden die je hebt gekozen.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze recepten ook: