Ingrediënten:
Bereiding:
- Snij de bloemkool in grove stukken (ook de steel gebruiken!) en maak het fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine kun je ook met de hand raspen.
- Snij de olijven en de fetakaas in kleine stukjes
- Zet de oven aan op 180° en vet de muffinvormpjes in
- Meng de bloemkoolrijst met het amandelmeel, de kruiden, peper en zout naar smaak en het bakpoeder.
- Schep de olijven en kaas er doorheen
- Klop de eieren luchtig en spatel ze door het mengsel.
- Vul de muffinvormpjes (grote voor muffins, kleine vormpjes voor borrelhapjes)
- Zet in de oven en laat ongeveer een half uur bakken (kleine vormpjes iets korter, grotere iets langer)
- Als ze gaar zijn uit de oven halen en uit de vormpjes wippen om af te koelen.
Tip
Weetje: Dit recept is glutenvrij en kan tijdens de lunch gegeten worden maar ook als gezond borrelhapje.
Dit recept kan gevarieerd worden: neem broccoli in plaats van bloemkool en voeg een andere vulling toe, bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes en lente-ui of vul met een blikje zalm of tonijn.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.