Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkool

  • 125 gram amandelmeel

  • 4 eieren

  • 75 gram fetakaas

  • 50 gram olijven zonder pit

  • ½ el tijm

  • 1 el oregano

  • peper en zout

  • 2 tl bakpoeder

Bereiding:

  1. Snij de bloemkool in grove stukken (ook de steel gebruiken!) en maak het fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine kun je ook met de hand raspen.
  2. Snij de olijven en de fetakaas in kleine stukjes
  3. Zet de oven aan op 180° en vet de muffinvormpjes in
  4. Meng de bloemkoolrijst met het amandelmeel, de kruiden, peper en zout naar smaak en het bakpoeder.
  5. Schep de olijven en kaas er doorheen
  6. Klop de eieren luchtig en spatel ze door het mengsel.
  7. Vul de muffinvormpjes (grote voor muffins, kleine vormpjes voor borrelhapjes)
  8. Zet in de oven en laat ongeveer een half uur bakken (kleine vormpjes iets korter, grotere iets langer)
  9. Als ze gaar zijn uit de oven halen en uit de vormpjes wippen om af te koelen.

Tip

Weetje: Dit recept is glutenvrij en kan tijdens de lunch gegeten worden maar ook als gezond borrelhapje.

Dit recept kan gevarieerd worden: neem broccoli in plaats van bloemkool en voeg een andere vulling toe, bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes en lente-ui of vul met een blikje zalm of tonijn.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze recepten ook: