Ingrediënten:

  • 1 rode biet

  • 1 rode ui

  • 200 gram cherrytomaatjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 stokbrood of 4 afbakbroodjes

  • 1 el balsamicoazijn

  • olijfolie

  • 125 gram burata

  • blaadjes verse basilicum

  • zout/peper

Bereiding:

Lunch-/voorgerecht – 4  personen – 20 min. (+60 min. kooktijd)

  1. Dit voorgerecht kan van tevoren worden klaargemaakt, zodat bij de maaltijd alleen de bruschetta in de oven hoeft.
  2. Kook de rode biet gaar (3 kwartier tot 1 uur).
  3. Laat de biet afkoelen, schil hem en snij hem in kleine blokjes
  4. Snipper de rode ui, en snij de teentjes knoflook fijn, snij  de tomaatjes in vieren.
  5. Meng in een kom de biet, ui, knoflook en tomaatjes met 1 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Bewaar in de koelkast, laat het een uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.
  6. Vlak voor de maaltijd:

Verwarm de oven voor op 180° (of gebruik de airfryer)

Snij het stokbrood of de afbakbroodjes in sneetjes (ca. 4 per persoon), besmeer de plakjes met een kwast met olijfolie en laat ze 10 minuten in de oven of 5 minuten in de airfryer, tot ze goed warm en bros zijn.

  1. Schik ze op een bordje, schep het biet/tomaatmengsel erop.
  2. Snij de buratta in stukjes en leg het op de bruschetta, garneer met een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Weetje

Dit heerlijke recept is gemaakt voor het Boeregoed kerstmenu 2024 door Lentiz MBO Westland, maar kan natuurlijk het hele jaar gebruikt worden.

Probeer deze recepten ook: