Ingrediënten:

  • 100/150 gram spinazie

  • 150 gram stevige verse roomkaas

  • 4 el pesto-rosso en/of el gemalen Parmezaanse kaas

  • 1 ei

  • ca. 150 gram havermout

  • ca. 4 eetlepels bloem

  • olijfolie

  • peper en zout

  • salade naar keuze

Bereiding:

Lunch-/voorgerecht – 2 personen – 20 minuten

  1. Kook of wok de spinazie kort, zodat het geslonken is.
  2. Snij het indien nodig wat fijner en meng de spinazie met 75 gram havermout en de verse roomkaas.
  3. Meng het vervolgens met de pesto-rosso en/of Parmezaan, en breng op smaak met wat peter en zout.
  4. Klop het ei los met een beetje water
  5. Vorm platte balletjes van het mengsel en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de rest van de havermout.
  6. Verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de schijfjes in ca. 10 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
  7. Meng de gekozen salade met wat dressing en spreid dit uit over de borden.
  8. Leg de spinaziebeignets erop en serveer het gerecht.

Tip

Als je de havermout te grof vindt, kun je het wat fijner malen in een foodprocessor of koffiemolentje (zoals ik gedaan het voor het paneren van de beignets).

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: