Ingrediënten:
Bereiding:
Lunch-/voorgerecht – 4 personen
- Kook de flespompoen (in z’n geheel) ongeveer een kwartier, daarna kun je de pompoen gemakkelijk schillen en in blokjes snijden.
- Schil de knolselderij en snij ook in blokjes.
- Snipper de ui en fruit de ui in de soeppan in een beetje olijfolie.
- Voeg de knolselderij- en de pompoenblokjes stapsgewijze toe en fruit ze mee.
- Voeg dan 500 ml water en twee bouillonblokjes toe en laat het geheel nog een half uurtje koken.
- Maak intussen de croutons: snij de 2 boterhammen in kleine stukjes, doe er een scheutje olijfolie in en maak op smaak met kruiden naar keuze (paprikapoeder of kerriepoeder, peper zout, knoflook enz.)
- Bak ze in een koekenpan zachtjes, tot ze krokant zijn. Voeg naar keuze op het laatst wat geraspte kaas toe.
- Pureer de soep met een staafmixer, als je het te dik vindt kun je nog wat water toevoegen, let even op of er dan misschien nog wat bouillon bij moet.
- Schep de soep in kommen of op borden en garneer met wat groene kruiden (bijv. peterselie of bosuitjes) en de zelfgemaakte croutons.
Eet smakelijk!
Tip
Knolselderij is een goede smaakmaker in soepen, net als lavas/maggiplant. Een goede aanleiding om eens te kijken of je wat minder of helemaal geen zout in deze soep kunt doen. Denk eraan dat kaas ook zout bevat.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.