Ingrediënten:
Bereiding
Bijgerecht – 4 personen
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (eventueel combinatie met grillen als die stand op je oven zit).
2. Hussel de plakken aubergine in een schaal met het zout.
3. Licht bestrijken met olijfolie.
4. Verdelen over een bakplaat en circa 35 minuten garen. Tussentijds keren. Voorzichtig met een metalen spatel los maken als de schijven een beetje vast zitten. Uit de oven halen als beide zijden mooi gekleurd zijn.
5. Uitgelekte ansjovis fijnsnijden of in vijzel fijn wrijven en flink roerend mengen met de wijnazijn, knoflook en peper zodat het een pasta wordt.
6. Olijfolie in een dun straaltje bij de saus gieten en tegelijk met een garde of vork tot een dressing kloppen.
7. Aubergine in een schaal en dressing en basilicum erover verdelen.
Deze aubergine is echt ongelooflijk lekker. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een quinoasalade, rijst of pasta.
Hester van der Leeden, Voedingzonderfratsen.nl