Ingrediënten:

  • 350 gram sperziebonen

  • 15 stuks cherry-of snoeptomaatjes of 1 tomaat

  • 8 waspeentjes of 2 wortels

  • ½ komkommer

  • 1 kleine rode ui

  • 1 kipfilet

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel (rijst-)olie

  • 1 eetlepel balsamico azijn

  • 1 eetlepel yoghurt

  • 1 tl mayonaise

Bereiding:

  1. Was de sperziebonen, snijd beide uiteinden eraf en halveer de sperziebonen
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar
  3.  Kook tegelijkertijd de eieren gedurende 10 minute
  4.  Pel ondertussen de ui en snijd in kleine stukjes
  5. Was de komkommer, de waspeentjes/wortel en de tomaatjes/tomaat en snijd deze groenten in stukjes
  6. Snijd de kipfilet in blokjes
  7. Ondertussen zullen de sperziebonen en de eieren 10 minuten koken
  8. Giet beide af en laat afkoelen
  9. Verwarm een eetlepel (rijst-)olie in een wokpan en voeg de kipfilet en de balsamico azijn toe
  10. Wok de kipfilet gaar
  11. Doe alle groenten en de kipfilet bij elkaar in een schaal
  12. Voeg de yoghurt en mayonaise toe en roer door elkaar
  13. Pel de eieren, halveer ze en leg ze op de salade

Tip

Probeer deze recepten ook: