Ingrediënten:

  • 400 gram kastanje champignons

  • 400 gram paksoi

  • 1 blikje tonijn in olie

  • 3 bosuitjes

  • 900 gr. aardappels/zoete aardappels

  • Klontje boter en scheutje kookroom

  • 4 el olijfolie

  • 2 tl kerriepoeder

  • 2 el ketjap

  • handje pinda’s

  • peper en zout

Bereiding:
Hoofdgerecht – 30 minuten – 2 personen

1. Schil de aardappels, kook ze 20 minuten en maak er puree van met een klontje boter, wat kookroom en wat zout en peper (of wat bouillonpoeder) naar smaak.

2. Snij de champignons in kwarten of iets kleiner

3. Snij de paksoi en bosuitjes in reepje van max 1 cm

4. Rooster in een droge koekenpan de pinda’s goudbruin

5. Bak de champignons op hoog vuur ca. 10 minuten, voeg dan de ketjap toe en bak nog een minuut

6. Bak de paksoi met de bosui en de kerrie in een andere koekenpan ca. 5 minuten.

7. Voeg de paksoi bij de puree en maak een stamppot.

8. Schep de stamppot op de borden, en verdeel de kastanjechampignons erover.

9. Garneer met de geroosterde pinda’s

Eet smakelijk!

WEETJE

Paksoi hoeft niet helemaal gaar te worden, juist de knapperigheid geeft een goed mondgevoel. Gebruik ook zeker al het blad, (misschien vind je het lekkerder om dat iets fijner te snijden), dat bevat juist de meeste flavonoïden.

Probeer deze recepten ook: