Ingrediënten:

  • 16 geschilde asperges

  • 1/2 tl zout

  • 1/2 tl zwarte peper

  • 2 el geraspte citroenschil

  • 8 plakjes bladerdeeg

  • 1 el sesamzaad

  • 1 eierdooier

Bereiding:

Lunchgerecht – 60 minuten – 4 personen

  1. Breng in een pan waar de asperges in passen het water aan de kook en voeg zout toe.
  2. Blancheer de asperges 3 minuten, koel ze af onder de kraan (zodat ze niet doorgaren) en laat uitlekken
  3. Rasp een (biologische) citroen
  4. Scheid het ei, en klop de eidooier los met 2 eetlepels water
  5. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien
  6. Verwarm de oven voor op 200°
  7. Meng het zout, de peper en de geraspte citroenschil op een plat bord, en rol de asperges erdoor
  8. Snij elk velletje bladerdeeg in 4 reepjes
  9. Draai 2 reepjes als een spiraal om een asperge en leg zo op een bakplaat met een vel bakpapier.
    (houd het uiteinde goed vast, en trek een beetje aan het bladerdeeg, zodat het mooi strak om de asperge draait)
  10. Bestrijk alle pakketjes met het restant eimengsel en bestrooi met sesamzaadjes.
  11. Bak de pakketjes in 15 tot 20 minuten goudbruin

Eet smakelijk

Tip

Dit recept kan ook als voorgerecht geserveerd worden of als borrelhapje, je kunt ze dan doormidden snijden voor een handzaam hapje.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur
en Hester van Voeding zonder fratsen.

Probeer deze recepten ook: