Ingrediënten:
Bereiding:
Hoofd/Lunchgerecht – ca. 15 minuten- 2/3 personen
- Van tevoren: schil de zoete aardappel en kook ze ca. 15 minuten tot ze goed gaar zijn. Laat afkoelen.
- Bereid de topping voor: bijv. champignons in plakjes of een paar eitjes om te bakken of te koken.
- Doe de azijn bij de amandelmelk en voeg het ei, de olijfolie en alle kruiden toe, en kluts het luchtig.
- Doe dan het meel en het bakpoeder erbij en meng het goed.
- Pureer de gare zoete aardappel en schep het er doorheen zodat het een egale massa wordt.
- Verhit een koekenpan met wat olie en schep er 3 hoopjes in, van ongeveer 1 cm dik.
- Bak de pannenkoekjes een aantal minuten aan één kant en draai om, bak ze tot ze mooi oranje/bruin kleuren.
- In totaal heb je ongeveer 6 pannenkoekjes.
- Intussen kun je in een andere pan de champignons en/of een ei bakken
- Als je dit als hoofdmaaltijd serveert kan een salade naar keuze toegevoegd worden.
Eet smakelijjk!
Tip
Goede lunchvariatie als je wat minder brood wilt eten. Garneren kan ook met avocado/tomaat, of wat zoeter met sinaasappel/walnoot of vijgen/crème de balsamico.
Als je een wafelijzer hebt kun je die ook gebruiken, in plaats van de koekenpan!
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.