Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 appel en/of restje wortelen

  • 75 gram kaas (geitenkaas of goudse) of een handje rozijnen

  • 1 eetlepel mayonaise + 1 eetlepel yoghurt of kant en klare honing/mosterd dressing

  • 50 gram walnoten
  • Peterselie of bieslook om te garneren

Bereiding:

Lunch-/bijgerecht – ca. 15 minuten – 2 à 3 personen

  1. Schil de koolrabi en snij hem in kleine reepjes (julienne) of gebruik de keukenmachine
  2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij ook in reepjes, evenals de worteltjes
  3. Snij de kaas in reepjes/wel de rozijnen in een beetje warm water
  4. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar of gebruik kant en klare dressing
  5. Schep alles door elkaar
  6. Garneer met de gehakte walnoten en de peterselie

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.

Probeer deze recepten ook: