Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren penne (ongekookt gewicht)

  • 1 broccoli

  • 1 courgette

  • 150 gram champignons

  • 1 ui

  • 75 gram rucola

  • 50 gram geraspte kaas

  • 1 teentje knoflook

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 4 eetlepels water

  • 1 eetlepel (rijst-)olie

  • Eventueel peper en zout naar eigen smaak

  • Optioneel: 300 gram rundergehakt

Ben jij op zoek naar een recept voor heerlijke zelfgemaakte pastasaus? Dan ben je hier op het goede adres! Simone van SiUSmile heeft dit lekkere recept voor penne met zelfgemaakte pestosaus voor je samengesteld. Het zit vol gezonde groente, zoals broccoli en courgette. Kun jij ook niet wachten om dit recept zelf te proberen? Ga dan snel naar onze webshop voor de ingrediënten.

Dit recept is geschikt als hoofdgerecht voor 4 personen. Het is in ca. 35 minuten te bereiden.

Bereiding:

1. Kook de volkoren penne volgens de bereidingswijze op de verpakking
2. Pel en snipper de ui
3. Was de courgette en broccoli
4. Snijd de courgette in stukjes en de broccoli in roosjes
5. Maak de champignons schoon met een vochtig keukenpapier
6. Snijd de champignons in plakjes
7. Verwarm 1 eetlepel (rijst-)olie in een koekenpan en fruit de ui
(Mocht je rundergehakt aan het gerecht willen toevoegen, dan kan je dit nu gaar rullen)
8. Voeg de courgette en broccoli toe en stoom de groenten op middelhoog vuur gedurende vijf minuten gaar met een deksel op de pan
9. Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn
10. Pak de blender en doe de rucola, walnoten, geraspte kaas, knoflook, olijfolie en het water in de blender
11. Mix de ingrediënten door elkaar
12. Mochten de ingrediënten niet goed mixen, voeg dan nog wat water extra toe
13. Als de groenten in vijf minuten gaar gestoomd zijn, kunnen de champignons toegevoegd worden
14. Bak de champignons gedurende drie minuten mee
15. Voeg de gekookte volkoren penne en de pestosaus toe aan het groentemengsel
16. Roer goed door elkaar

Eet smakelijk!

Heb jij penne met zelfgemaakte pestosaus zelf gemaakt? We vinden het leuk als je het resultaat met ons deelt!

Probeer deze recepten ook: