Ingrediënten:
– 1 koolrabi
– 2 tomaten
– 3 schijfjes zachte geitenkaas (ong. 60 gram)
– 25 gram walnoten, pecannoten of pijnboonpitten
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 100 ml water
– Basilicumblaadjes
– Scheutje (rijst-)olie
– Peper en zout naar eigen smaak
Italiaanse koolrabi schotel Hoofdgerecht – ca. 60 minuten bereidingstijd – 2 personen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken
3. Was de tomaten en snijd ook in plakken
4. Vet de ovenschaal in met een scheutje (rijst-)olie
5. Verdeel de helft van de koolrabi plakken over de ovenschotel en leg de helft van de tomaten plakken hierop
6. Leg vervolgens op iedere tomaten plak een basilicum blaadje
7. Bestrooi met peper en zout naar eigen smaak - Verdeel op dezelfde manier de andere helft van de koolrabi en tomaten plakken er overheen en leg ook nu weer een basilicum blaadje op iedere tomaten plak
9. Verdeel de geitenkaas en noten over de ovenschotel - Verdeel nog wat peper, zout en 1 theelepel Italiaanse kruiden over het geheel
11. Voeg het water toe
12. Zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de oven
13. Bedek de ovenschotel na 25 minuten oventijd af met aluminiumfolie - Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de ovenEet smakelijk!