Veelgestelde vragen over Boeregoed

Onze producten zijn te koop in onze Farmshops en in de webshop. Werkfruit kunnen we ook bezorgen.

Hier vind je de adressen van de Farmshops

Wij sturen iedere zondag een leuke buurtbrief met het wel en wee in onze buurtkas en waar wij ook de aanbiedingen voor de komende week in vermelden. Hier kun je je aanmelden.

De produkten die we bij BoereGoed verkopen worden veelal in de eigen BoereGoed Buurtkas  in Naaldwijk geteeld. Hier telen we weliswaar in de grond en gebruiken geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, maar het predikaat ‘’biologisch (EKO/SKAL) gecertificeerd mogen we niet gebruiken. Een van de redenen is dat een groot gedeelte van de zaden van gangbare zaadbedrijven komen en dus niet biologisch gecertificeerd is. Een andere reden is dat het heel veel administratieve rompslomp met zich mee zou brengen.

Verder komen  producten van vaak kleinere telers en boeren uit de buurt en deze zijn meestal niet biologisch gecertificeerd.  Een aantal producten is weer wel biologisch gecertificeerd (bijvoorbeeld producten als  gember, citroenen, kurkuma en perssinas appelen), maar dit zullen we altijd communiceren bij het product.

Wij telen zelf producten met het seizoen mee zonder chemische middelen en in de volle grond. Daarbij streven we in de seizoenen naar de producten van boeren en telers uit de buurt.

Als dat er niet is voeren we producten niet of kopen we producten uit het buitenland. We streven naar biologische producten en hebben hiertoe wat samenwerkingsverbanden maar we verkopen ook producten die niet biologisch zijn. We streven wel naar het voeren van producten waarvan we de teler kennen. Zo komen sperziebonen van een vaste (Nederlandse) teler die in Marokko enkele teeltlocaties heeft.

Ook wij willen graag dat mensen weer met seizoenen mee eten. Feit is overigens wel dat we jaarrond Nederlandse appels voeren (omdat veel mensen het hele jaar door appels willen). Maar de energie die het kost om appels in cellen te bewaren is op een gegeven moment ook hoger dan de foodprint van de biologische appels die met een boot komen.