BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Hutspot variatie met (regenboog)wortel
Ingrediënten: 350 gram aardappelen 1 pastinaak 1 prei 1 of 2 (winter)wortels (eventueel regenboogwortel voor een kleurrijk geheel)
Ovenschotel Groene kool met pastinaak
Ingrediënten Ingrediënten: 300 gr pastinaak ½ groene kool 1 rode ui 2 teentjes knoflook 200 gr gehakt 1,5 eetlepel sojasaus 65 gr crème
Basisrecept Erwtensoep
Ingrediënten: 1 ui 1 prei 1 winterwortel 1 kleine (of een halve) knolselderij of bleekselderij selderijblad 500
Stamppot rode biet met zoete aardappel
Ingrediënten 500 gr zoete aardappelen 350 gr (gekookte) rode bietjes 1 kleine ui 1 appel 100 gram
Rodekool stamppot met geitenkaas
Ingrediënten: 500 gram rode kool 300 gram aardappels/pastinaak/zoete aardappel naar keuze 2 rode uien 1 rode appel 125
Groentestamppot met kruidensaus
Ingrediënten 500 gr aardappelen 400 gr zoete aardappel 300 gr broccoli 300 gr spinazie 200 gr tuinerwten
Bloemkoolmuffins of borrelhapje
Ingrediënten: 400 gram bloemkool 125 gram amandelmeel 4 eieren 75 gram fetakaas 50 gram olijven zonder pit
Bonenschotel (vega)
Ingrediënten: 1 sjalot 1 teen knoflook 2 preien 250 gr champignons 300 gr peulvruchten naar keuze (bijv. kapucijners,
Stoofpeertjes
Ingrediënten: 1,5 kilo stoofperen kaneelstokje kruidnagel/steranijs 3 eetlepels suiker/perensuiker bindmiddel (maïzena of agar agar) Bereiding:
Pannenkoek van zoete aardappel
Ingrediënten: 250 gram zoete aardappel (gaar) 100 gram boekweitmeel 2 el olijfolie 1 tl (appel)azijn 1 tl kaneel
Traybake (zoete aardappel met courgette van de bakplaat)
Ingrediënten: 500 gr zoete aardappels 1 courgette 1 (punt-)paprika 2 rode uien tomaten 2 el olijven naar
