BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Witlof plaattaart
Ingrediënten: 300 gram witlof 2 rode uien 1 appel (elstar) 50 gram (ongebrande) walnoten 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
Hartige taart met raapsteeltjes
Ingrediënten: 2 bosjes raapstelen 1 ui (of 2 bosuitjes) 1 teentje knoflook 1 verse taart/quiche-bodem (of 6 velletjes diepvries)
Spinazie ovenschotel
Ingrediënten: 300 gr spinazie 1 ui 2 tomaten (of een handje cherrytomaten) 1 el Italiaanse kruiden (oregano/basilicum/tijm) 2
Roergebakken spitskool met paprika en prei
Ingrediënten: 1 spitskool 1 prei 1 (gele) paprika 120 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewicht) 1 eetlepel (rijst-)olie 125
Asperge plaattaart
Ingrediënten uit de shop: Overige ingrediënten: 500 gram asperge 300 gram verse zalm 1 rol bladerdeeg (op kamertemperatuur)
Sperziebonen met kip en aardappeltjes
Ingrediënten: 400 gram sperziebonen 300 gram aardappelen 1 rode ui 150 gram kipfilet in stukjes 100 ml (soja)kookroom
Spinazie risotto met tomaatjes en fetakaas
Ingrediënten: 250 gram spinazie 250 gram vitalientjes/cherrytomaatjes 400 gram risotto 125 gram champignons 1 bouillonblokje (bospaddenstoel) 1
Koolsalade met sinaasappel
Ingrediënten Ingrediënten: 2 sinaasappels 300 gram heel dungesneden kool (spitskool of witte kool) 1 dl sinaasappelsap (liefst
Groentestamppot met kruidensaus
Ingrediënten 500 gr aardappelen 400 gr zoete aardappel 300 gr broccoli 300 gr spinazie 200 gr tuinerwten
Portobello met walnoten en geitenkaas
Ingrediënten 2 portobello’s1 ui1 teentje knoflookFlinke hand walnotenEen scheutje rode wijn 100 gram zachte geitenkaas 1 tl
Lunch Bieten variatie
Ingrediënten 2 rode bieten2 gele bieten2 chioggia bieten75 gram fetaolijfolie Bereiden Verwarm de oven voor
Ovenschotel Groene kool met pastinaak
Ingrediënten Ingrediënten: 300 gr pastinaak ½ groene kool 1 rode ui 2 teentjes knoflook 200 gr gehakt