Ingrediënten uit de shop:
Overige ingrediënten:
Bereiding:
- Schil de asperges en snij het uiteindje eraf (goede manier om te testen of je ze voldoende geschild hebt) en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Klop intussen de eieren met de kookroom en voeg de kruiden en de geraspte kaas toe.
- Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze even afkoelen
- Verwarm de oven voor op 180°
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgevoegde bakpapier, en leg het op een bakplaat. Vouw de randjes een beetje omhoog en gebruik evt. was alu folie om een “dijkje” te bouwen
- Strooi de bloem er gelijkmatig overheen en prik er gaatjes in
- Snij de zalm in kleine stukjes
- Snij de asperges in stukjes van 2 cm en dep nog even goed droog
- Verdeel de stukjes asperge en zalm over het bladerdeeg
- Giet voorzichtig het eimengsel eroverheen, vanuit het midden.
- Bak het in de oven in ruim een half uur (35 tot 40 minuten)
- Strooi voor het serveren wat verse peterselie of bieslook over de plaattaart.
Eet smakelijk!
Tip & Weetjes
Tips:
- Deze plaattaart is heel geschikt als hartig onderdeel van de Paasbrunch. Het gerecht kan van tevoren klaargemaakt worden, nog even in de oven opwarmen voor je aan tafel gaat.
- De hoeveelheid is geschikt als lunchgerecht, als hoofdgerecht er een royale groene salade bij serveren.
Weetjes:
- Asperges (zowel de witte als de groene) kunnen ook heel goed rauw gegeten worden, heel gezond! De witte moeten wel even geschild worden.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.